✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Sort Skovhøne

Sort skovhøne er en stabil æglægger og en social høne.

Man kan forvente mellem 280 – 320 æg årligt.

De er 18 uger / æggene kommer når de er 22 uger.

De er vaccineret og er 100 % salmonellafri

199 kr.

Beskrivelse

Sort Skovhøne – er en af de racer vi sælger flest af. Det er en virkelig god høne med en mørk fjerdragt. Den er sort med gyldne fjer omkring halsen. Sort Skovhøne er rolig og derfor et godt bud på en god havehøne og passer f.eks. godt til børnefamilier. Det er en mellemstor høne, som typisk holder sig på jorden.

Dens rolige væsen betyder, at den kan blandes med andre hønseracer, hvis man ønsker en blandet hønseflok. Og så er det også en social høne, der gerne vil se, hvad deres ejer går og laver i haven. Hvis du f.eks. går og river haveaffald sammen, vil de tit komme over for at være med og se om der er noget spændende i jorden.

Sort Skovhøns kan godt blive tamme.

Æglægning

Hønsene starter typisk med at lægge æg når de er 20-22 uger gamle. Ligesom med andre høns vil æggene være små i starten og blive fuld størrelse i løbet af en måneds tid. Det er en god æglægger og man kan forvente 280 – 320 æg årligt under optimale forhold. Æggene er brune og størrelsen på æggene er mellem til large.

Sort Skovhøne er en krydsningshøne. Den har gennem årelang avlsarbejde opnået en meget effektiv æglægning på op til 320 æg årligt. Den har også et familiemedlem der hedder Tværstribet Skovhøne. Disse høns er fuldstændig ens. Kun deres farve på fjerdragten er forskellig. De 2 racer er gode at have sammen, hvis man ønsker en blandet hønseflok.