✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Salg af Kønigsberger

Kønigsberger er en rigtig flot høne med en smuk sølvgrå fjerdragt. Dens halsfjer er enten mørkegrå eller gyldne (orange). Hønens øvrige fjerdragts farve er fra mørkegrå til lysegrå nyancer. Nogle Kønigsberger høns har gule ben – se billedet. Hønen kommer fra Tyskland, hvor man gennem intelligent avlsarbejde har skabt en høne, som virkelig er produktiv. Det er en krydsningshøne. Hønerne vejer ca. 2,3 kg. og betegnes som en lettere høne. 

Æglægning

Hønen kan lægge op til 290 æg årligt under optimale trivselsforhold. Hønen starter æglægningen når de er 20-22 uger gamle. Æggene er medium til large af størrelse og farven på skallerne er lysebrune.

Temperament

Kønigsberger er en livlig høne som er ret aktiv i hønsegården. Den kan typisk godt gå med andre racer. Hønen kan godt flakse op på  højere genstande, men er rimelig grounded. Hvis man ikke ønsker at den flyver over hønsegårdens hegn, skal man typisk lave en hønsegård på ca. 1.80 cm i højden. Det er gode havehøns og holder sig til det sted de bor. Hønen er lidt sin egen og bliver derfor ikke den tammeste høne i en blandet hønseflok. Men det varierer fra individ til individ. 

Man skal vælge Kønigsberger for æggenes skyld. Det er ikke en kødhøne, og man får ikke meget ud af at slagte dem i forhold til kødracer. 

Kønigsberger er en rigtig flot høne i hønseflokken og er et populært valg for mange hønseejere. Der er ikke så mange grå høns på markedet. Derfor vælger folk tit Kønigsberger på grund af dens grå fjerdragt, der ser godt ud i en hønsegård. Det er klart en høne man ligger mærke til. Og så er den tilmed generøs med æglægningen. Se billeder og video af denne høne herunder – og husk at vi forhandler denne høne og du kan se den i levende live i vores hønseby. 

Kønigsberger

Køb Kønigsberger høns