✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Høns og økonomi

Høns og økonomiHvis man ikke bor i på en landejendom – men i villa og lignende, så er høns faktisk det eneste husdyr man kan holde, hvor dyret rent faktisk giver et økonomisk overskud. Der er god økonomi i at holde høns hvis man vælger en god æglægger som f.eks. Isa Brown. De fjerede venner er ret nøjsomme og kræver ikke ret meget pasning. De skal  have tilgang til et lille hønsehus, mad og vand men ellers kræver de ikke det store. Vi kikker nu lidt på høns og økonomi.

Klar til regnestykket:

Høns spiser ca. 130 g. foder om dagen. Foderet kan f.eks. bestå af 2/3 dele korn og 1/3 dele tilskudsfoder. Det koster altså under 50 øre om dagen at fodre en høne. Vælger man en god æglægger som f.eks. Isa Brown, så ligger den omkring 300 æg årligt i de første 2 år. Efter 2 år lægger den stadig godt med æg, men antallet aftager dog langsomt. En god æglægger koster 100 kr. Et godt gennemsnitsæg koster omkring 2,50 kr.  Lad os nu lave et spændende regnestykke:


Udgifter:

Foder 0,50 kr. x 365 dage = 182,50
Afskrivning af høne (over 2 år) pr. år 50,00 kr.

Indtægter:
Æg 2,5 kr. x 300 stk. = 750,00 kr.

Udgifter
Foder 182,50 foder + afskrivning 50,00 = 232,50 kr.

Overskud pr. høne pr. år = 517,50 kr.

Hvis man har f.eks 4 høns i haven, så giver det et afkast på 2070 kr. hvert år. Det er en ganske fin forretning. Hønseinvesteringen giver altså bedre forrentning af dine penge end f.eks. solceller, penge i banken m.v. Og så tænker du samtidig grønt.

Man kan desuden også fodre hønsene med køkkenaffald som gammelt brød,  rester fra middagen, uspiste madpakker, nedfaldsæbler, græsafklip m.m. og det gør ikke hønsene mindre glade.

Når vi nu har kikket på lidt uromantiske men opløftende tal, så skal man huske på, at høns er meget mere end sund økonomi. Høns skaber masser af miljø og hygge i haven. Det er en glæde at hente dejlige friske og velsmagende æg i hønsehuset hver dag.

Høns og økonomi hænger altså godt sammen ! Hvad venter du på ? 😉

Besøg vores udstillingsby – Hønsebyen og oplev de mange muligheder for høns i haven.