✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Blomsterhøne

Blomsterhøne lægger cremefarvede æg. Det er en rolig høne. Fjerdragten er spraglet med brun, sort og hvide fjer. En fin havehøne.

Man kan forvente mellem 250 – 290 æg årligt.

De er 17-18 uger / æggene kommer når de er 22 uger.

De er vaccineret og er 100 % salmonellafri

199 kr.

Beskrivelse

Porcelænsfarvet Blomsterhøne – er utrolig dekorativ med dens 3 farvede fjerdragt. Fjererne er brune, sorte og hvide og i hønseverdenen kalder man den kombination for porcelænsfarvet.

Dens fjerdragt gør den helt unik at se på i hønsegården. Blomsterhøns er en rolig race og er et godt bud på en god havehøne. Den kan typisk holdes inde bag hegn på 140-160 cm i højden og er ikke flyvsk.

Det er en mellemstor høne, som typisk holder sig på jorden. Dens rolige væsen betyder, at den kan blandes med andre hønseracer, hvis man ønsker en blandet hønseflok.

Og så er det også en social og nysgerrig høne, der gerne vil se, hvad deres ejer går og laver i haven. Hvis du f.eks. går og river haveaffald sammen, vil de tit komme over for at være med og se om der er noget spændende i jorden.

Blomsterhøns kan godt blive tamme.

Æglægning

Hønsene starter typisk med at lægge æg når de er 20-22 uger gamle. Ligesom med andre høns vil æggene være små i starten og blive fuld størrelse i løbet af en måneds tid.

Det er en ret god æglægger og man kan forvente 250 – 290 æg årligt under optimale forhold. Æggene er lysebrune og størrelsen på æggene er mellem til large.

Porcelænsfarvet Blomsterhøne er en krydsningshøne. Avls linjen består bl.a. af Skåne Blomsterhøns og Rhode Island.

Den har gennem et professionelt avlsarbejde opnået en meget effektiv æglægning på op til 290 æg årligt.