✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Bygning af hønsehus

Bygning af hønsehus showcase

Inge som bor på Amager i et dejligt villakvater har holdt høns i haven i over 10 år. Hun ønskede sig et større hønsehus med gård. Hendes behov var et anlæg der var 4 m langt og 2 meter bredt. Det skulle være 100% rævesikret og der skulle være tag på hele anlægget. Ellers havde jeg frie hænder.

Jeg lavede en arbejdstegning som hun godkendte og bestilte mig til opgaven – bygning af hønsehus.

Bygning af hønsehus

Opbygning

Jeg gik i gang med projektet. En stor del lavede jeg hjemme på værkstedet og efterfølgende samlede jeg modulerne på stedet. Hønsene gik rundt om benene på mig og mindede mig om, at nu kunne jeg godt se at blive færdig..

 

Bygning af hønsehus

Rævesikret bund

For at gøre anlægget rævesikret byggede jeg en ramme og monterede kraftigt volierenet på den. Jeg gravede græstørv af i firkanter (8 m2) og placerede rammen i vater på jorden. Derefter blev græstørvne lagt tilbage oven på volierenettet. Under huset blev der lagt sand, så hønsene kan støvbade der. Modulerne blev monteret oven på bundrammen, som fungerer som sokkel.

Bygning af hønsehus

Indretning af hønsehuset

I huset ønskede Inge sig et lag af sand. I redekasserne blev der placeret træspåner og oven på det halm. Da beboerne er en tung race, placerede jeg redekasser og siddepinde meget lavt. Vi satte også den papkasse ind som hønsene havde overnattet i dagene før. Bygning af hønsehus var ved at være færdigt, og i skumringen bar vi de nye beboere ind i deres nye bolig.

Bygning af hønsehus

Færdigt arbejde

Sent på aftenen var projekt “bygning af hønsehus” fuldført, og Inges nye hønsehus/gård stod nu færdigmonteret. De nye beboere kunne flytte ind. Inge har valgt selv at male anlægget og det vil hun hygge sig med til foråret. Alt er bygget i trykimprægneret træ og vandfaste plader, så Inge kan have glæde af det i mange år frem.

Inge sendte mig efterfølgende følgende hilsen:

Inge skriver efterfølgende:

Hønseanlæg de luxe:

Jeg har haft høns i ca. ti år. Som regel i fred og fordragelighed i en stor hønsegård med fri adgang til haven.

Problemerne opstod da en af hønerne blev skruk: Hun fik sine rugeæg, efter 21 dage sine kyllinger – og så blev der pludselig pladsmangel. Jeg kontaktede “ Hønsegården.dk” v. Michael Mønster. Jeg bestilte i første omgang et lille anlæg: Fint hus og gård. Det hele overdækket og med rævesikret bund. Alt fungerede perfekt, indtil kyllingerne blev for store. Nu var der pladsmangel og hverken skrukmutter eller mine gamle høner var klar til familiesammenføring. Kontakt til Michael igen. Denne gang et stort hønseanlæg på ca. 12 m2.

Alt er smukt udtænkt, fremstillet solidt og hensigtsmæssigt. Til dels fremstillet hjemme hos Michael og dels samlet her i min have. Et hønseanlæg de luxe !! De nye beboere er fuldt ud tilfredse med deres nye hjem, og det samme er jeg. Min varme anbefaling til “Hønsegården.dk” og Michael Mønster.

Inge Marienlund.

Læs også om følgende projekter:

Startpakke som gave til 60 års fødselsdag

Bygning af hønsehus

Se svar på alle hønsespørgsmål