✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Salg af Mørklægger

Salg af Mørklægger. Køb dine næste høns hos os. Vi har mange forskellige høns til salg bl.a. den populære Mørklægger.  

Alle høns er vaccineret og lige klar til æglægning. Læs mere om Mørklægger herunder.

Mørklægger høns er mest kendt for deres meget mørkebrune æg. De lægger de mørkeste æg. – Ja faktisk er de helt chokolade farvede. Det gør dem til et eftertragtet valg blandt hønseejere rundt om i danmark. Det er en mellemstor høne, som typisk har et roligt temperament. Det betyder at en kan blandes med andre hønseracer, hvis man ønsker en blandet hønseflok. De er normalt ikke flyvske.

Det er en god havehøne og den er smuk, når den spankulere rundt for at finde føde – Se video af mørklægger længere nede på denne side. 

Mørklægger høns kan godt blive tamme.

Mørklægger
 er en krydsningshøne hvor man har krydser racen Maran med en god æglægningshøne. Maran er en fransk race og det er Maranens gener, der giver de mørke æg. 

Æglægning

Hønsene starter typisk med at lægge æg når de er 22-26 uger gamle. Ligesom med andre høns vil æggene være små i starten og blive større i løbet af en måneds tid. Det er en middelgod æglægger og man kan forvente 150-170 æg årligt under optimale betingelser. Æggene er som tidligere beskrevet meget mørke men det kan variere lidt. Størrelsen på æggene er mellem til large.

Mørklægger fåes i forskellig farvede fjerdragter. Vi har dem typisk i sort med gylden halskrave, men de kommer også her i brune og lyse nyancer. De har lette fjersætninger på benene. 

Alt i alt er Mørklægger høns en smuk og hyggelig race, der er meget værdsat for sine mørke æg og er en god tilføjelse alle der holder høns i haven. Med den rette pleje og opmærksomhed kan disse høns give mange år med glæde og selskab. Du kan opleve hønsene i vores hønseby. 

Høns til salg
Salg af Mørklægger
Afspil video om Høns til salg

Køb Mørklægger høns

Salg af Mørklægger

Se mere under HØNS TIL SALG

To muligheder for køb af høns

FORUDBESTIL DINE HØNS TIL AFHENTNING

Du kan bestille hønsene til afhentning, hvis du ikke selv vil vælge dem. Tilføj dem til kurv.

VÆLG SELV DINE HØNS VED AFHENTNING UDEN FORUDBESTILLING

Kom i åbningstiden og vælg dine høns.