✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Dværghøns

Dværghøns vil for mange haveejere være det perfekte valg. Hønsene er mindre pladskrævende og kan derfor bedre gå i mindre hønsegårde. Idag er små høns populære i familier, der ikke har så meget plads i haven og bare ønsker sig et lille hønsehold. De kan opdeles i egentlige dværghøns som kun findes i dværg og så de formindskede store racer, som er miniudgave af de store racer.

I primært England og Tyskland har man i slutningen af 1900 tallet og begyndelsen af år 2000 fremelsket dværghøns. Dværgformerne er avlet fra de store racer. De vejer mellem 500 g til 1,8 kg.

Dværghønseæg er lidt mindre end dem de store racer lægger. Til gengæld har de store blommer (taget deres størrelse i betragtning) og er glimrende spiseæg.  Alt efter race skal man regne med mellem 70 – 180 æg pr. år pr. høne. Hvis man anskaffer sig høns som kæledyr for børn, kan det absolut være en fordel, at købe dværghøns, da de er nemmere at håndtere for børnene.

Pasning af dværghøns er den samme som for de store racer. Du kan læse mere om emnet under Pasning af høns. Hvis man får kyllinger skal man huske, at hønsenettet skal være ret fintmasket, for deres kyllinger er mindre end almindelige kyllinger.

Her på Hønsegården.dk avler jeg forskellige racer bl.a. dværgorpington, dværgwyandotter og dværgsilkehøns. Jeg har ofte dværghøns til salg. Hold øje med siden – jeg holder mine salgslister opdateret – kik under Høns til salg

Dværghøns

En flok dværghøns i form af laksefarvet dværgwyandotter. De er et godt bud på et hyggeligt lille hønsehold i haven.

Hvis man ønsker sig dværghøns der lægger mange æg, så vil jeg anbefale dig Dværg Welsumer. Det er en god lille høne, der er meget produktiv. Der er store blommer i æggene og den er også god til at levere æg om vinteren.

Gå til vores salgsside og se lagerstatus