✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Salg af Grønlægger høns

Grønlægger høns lægger grønne æg og det gør den til et meget populært valg i en blandet hønseflok. Der en meget aktiv høne. Grønlægger er en mellemstor høne, der er slank af udseende og er ret ædræt. Det betyder at den relativt nemt kan komme op i træer og lignende. Hvis man ikke ønsker at den skal det, er det en god idé at holde dem i en lukket hønsegård med tag eller net i toppen. Det holder dem inde.

Man man kan typisk også holde dem som havehøns og de trives som regel godt sammen med andre hønseracer. Den strejfer meget rundt og udforsker sine omgivelser.

Grønlægger høns er normalt ikke dem der bliver mest tamme i en hønseflok, men mange vælger dem, fordi deres æg er ret flotte. Æggeskallen er normalt lysegrøn men farven kan variere lidt. Inde i ægget er det fuldstændigt ligesom æg fra andre racer og smagen er heller ikke anderledes end andre æg. Æggene er i størrelsen mellem til large.

Grønlægger går også under navnet Gr
ünleger eller Easter Egger. Det er en krydsningshøne hvor man har krydser racen arucaner som lægger blå æg, med en god æglægningshøne. Racen Arucaner lægger blå æg og når den bliver krydset med en høne, som lægger brune æg – ja så bliver æggene grønne.

Æglægning

Hønsene starter typisk med at lægge æg når de er 22-24 uger gamle. Ligesom med andre høns vil æggene være små i starten og blive større i løbet af en måneds tid. Det er en god æglægger og man kan forvente 280-320 grønne æg årligt under optimale betingelser.

Grønlægger høns fåes i forskellig farvede fjerdragter. Vi har dem typisk i sort, hvid og grå, men andre farver kommer af og til. 

Nogle få grønlægger høns ligger aldrig grønne æg men derimod brune. Men det er sjældent.

Racen menes at have sin oprindelse i Tyskland og det er også her vi får dem fra på Hønsegården.dk

Hvorfor er æg grønne?

Æggene bliver grønne fordi man har krydset en høne der lægger brune æg med en høne, der lægger blå æg. Det skaber det grønne æg som grønlægger trofast leverer. 

Racen er ikke velegnet til kødproduktion pga. dens slanke krop.

Alt i alt er Grønlægger høns en smuk og unik race, der er meget værdsat for sine æg og er en god tilføjelse alle der holder høns i haven. Med den rette pleje og opmærksomhed kan disse høns give mange år med glæde og selskab. Du kan opleve hønsene i vores hønseby.

Grønlægger høns
Afspil video

Køb Grønlægger høns