✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Kønigsberger

Sølvgrå Kønigsberger lægger lysebrune æg.

De er 18 uger / æggene kommer når de er 22 uger.

Man kan forvente mellem 270 – 290 æg årligt

De er vaccineret og er 100 % salmonellafri

Høns til salg

199 kr.

Beskrivelse

Kønigsberger er en rigtig flot høne med en smuk sølvgrå fjerdragt. Dens halsfjer er enten mørkegrå eller gyldne (orange). Hønens øvrige fjerdragts farve er fra mørkegrå til lysegrå nyancer.

Nogle Kønigsberger høns har gule ben – se billedet. Hønen kommer fra Tyskland, hvor man gennem intelligent avlsarbejde har skabt en høne, som virkelig er produktiv. Det er en krydsningshøne. Hønerne vejer ca. 2,3 kg. og betegnes som en lettere høne.

Æglægning

Hønen kan lægge op til 290 æg årligt under optimale trivselsforhold. Hønen starter æglægningen når de er 20-22 uger gamle. Æggene er medium til large af størrelse og farven på skallerne er lysebrune.

Temperament

Kønigsberger er en livlig høne som er ret aktiv i hønsegården. Den kan typisk godt gå med andre racer. Hønen kan godt flakse op på  højere genstande, men er rimelig grounded.

Hvis man ikke ønsker at den flyver over hønsegårdens hegn, skal man typisk lave en hønsegård på ca. 1.80 cm i højden. Det er gode havehøns og holder sig til det sted de bor. Hønen er lidt sin egen og bliver derfor ikke den tammeste høne i en blandet hønseflok. Men det varierer fra individ til individ.