✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Sort Italiener

Sort Italiener leverer rigtig mange æg og giver en god økonomi i hønsegården. Æggene er helt hvide.

Fine unge 16 ugers Sort Italiener høns til salg.
Man kan forvente op til 330 æg årligt.

199 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Sort Italiener er en meget livlig og produktiv høne.

Æggene er helt hvide og har en god størrelse. Italiener finder man i rigtig mange hønsebesætninger i Danmark. På verdensplan er det den mest udbredte hønserace. Vi har dem med en meget smuk sort fjerdragt.

Hønen er helt sort med en flot rød kam. Det er en spinkel høne og den kan derfor godt komme op på høje ting.

Derfor er den bedst egnet til at have gående i lukkede hønsegårde med net eller tag på toppen. Sort Italiener er ret hurtig og kan være svær at fange. Hønen vejer mellem 1,75 – 2,5 kg. og er en hårdfør race.

Man slagter ikke denne høne for at få kød – Det er en ren æglægger.

Det er en mellemstor høne, som normalt ikke bliver den tammeste i flokken. Den kan godt blandes med andre hønseracer, hvis man ønsker en blandet hønseflok. Italiener høns findes også i andre farver. Den hvide og brune er den mest udbredte farve.

Hønen er smuk virkelig smuk.

Sort Italiener er en krydsningshøne, hvor man har lavet et kryds af bl.a. Rhode Island. Man har igennem avancerede avlsprogrammer optimeret hønen til at være meget effektiv i forhold til hvor meget den spiser og hvor mange æg den lægger.

I sin grundform stammer racen fra Italien, men man har siden avlet flere gode egenskaber ind i hønen.

Æglægning

Hønsene starter typisk med at lægge æg når de er 20 uger gamle. Ligesom med andre høns vil æggene være mindre i starten og blive større i løbet af en måneds tid.

Det er en virkelig god æglægger og man kan forvente op til 340 æg årligt under optimale betingelser. Æggene er som tidligere beskrevet helt hvide. Størrelsen på æggene er mellem til large.