✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Mørklægger

Mørklægger lægger chokoladefarvede æg og er den høne, som ligger de aller mørkeste æg. Det er en rolig høne. Fjerdragten er enten mørk- og kobberfarvede med gylden halskrave / brun med sorte halefjer eller cremefarvede.

Hønsene har typisk fjer på benene.

Man kan forvente mellem 180 – 220 æg årligt.

199 kr.

Beskrivelse

Mørklægger høns er mest kendt for deres meget mørkebrune æg. De lægger de mørkeste æg. – Ja faktisk er de helt chokolade farvede. Det gør dem til et eftertragtet valg blandt hønseejere rundt om i danmark. Det er en mellemstor høne, som typisk har et roligt temperament. Det betyder at en kan blandes med andre hønseracer, hvis man ønsker en blandet hønseflok. De er normalt ikke flyvske.

Det er en god havehøne og den er smuk, når den spankulere rundt for at finde føde – Se video af mørklægger længere nede på denne side.

Mørklægger høns kan godt blive tamme.

Mørklægger er en krydsningshøne hvor man har krydser racen Maran med en god æglægningshøne. Maran er en fransk race og det er Maranens gener, der giver de mørke æg.

Æglægning

Hønsene starter typisk med at lægge æg når de er 22-26 uger gamle. Ligesom med andre høns vil æggene være små i starten og blive større i løbet af en måneds tid. Det er en middelgod æglægger og man kan forvente 150-170 æg årligt under optimale betingelser. Æggene er som tidligere beskrevet meget mørke men det kan variere lidt. Størrelsen på æggene er mellem til large.

Mørklægger fåes i forskellig farvede fjerdragter. Vi har dem typisk i sort med gylden halskrave, men de kommer også her i brune og lyse nyancer. De har lette fjersætninger på benene.