✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Maden flytter ind

Maden flytter ind – nyt DR1 program

Maden flytter ind
Kanal: DR 1
Dato: 11. oktober 2020 kl. 20.00

Maden flytter ind
Maden flytter ind
Maden flytter ind

Dansk dokumentarserie. Episode 1 af 4.

To kyllinger flytter ind hos en familie i Hillerød. Et besøg på en økologisk kyllingefarm giver grundlag for diskussion mellem forældrene. Efter tre uger er dagen kommet hvor familien i Hillerød skal ta den store beslutningen: slagte kyllingerne eller stoppe med at spise kød.

Jeg deltager i programmet og bygger en fin hønsegård til familien. Med mig har jeg 2 fine Sussexhøns, som skal bo i Hillerød. Familien får en grundig vejledning i at holde høns i haven og har nu en måned til at prøve livet som hønseejere. 

Jeg har valgt hønseracen Sussex til familien ud fra 2 valgkriterier. Der er mulighed for at gøre denne race meget tam, da det er en rolig og tillidsfuld høne. Desuden er det en kødfuld høne, og det er netop det DR1 programmet handler om. – Altså om man efter en måned med høns som kæledyr, stadig ønsker at spise kød eller man får et andet syn på sine madvaner.

De 3 drenge i husstanden får hurtigt et forhold til deres nye fjerede beboere, og da jeg efter en måned vender tilbage til familien bliver det spændende, om hvad man er nået frem til i forhold til fremtidige madvaner.

Se programmet på DR1 – torsdag d. 11 oktober 2020 kl. 20.00

Brugte hønsehuse

Her er hønsehuset lige blevet færdigt på mit hønsehus værksted. Der er lavet en ræve/rottesikret bund i buret, og huset er hævet fra jorden for optimal trivsel for hønsene. Der er redekasse og siddepinde installeret i huset. Hønsegården er lavet i trykimprægneret lægter og er monteret med kraftigt volierenet, som sikre mod dyr udefra.