✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

✓ Vejledning

✓ Klik & Hent

✓ Vaccinerede høns

Salg af Sort Italiener

Salg af Sort Italiener. Køb dine næste høns hos os. Vi har mange forskellige høns til salg bl.a. Sort Italiener.  

Alle høns er vaccineret og lige klar til æglægning. Læs mere om Hvid Italiener herunder.

Sort Italiener er en meget livlig og produktiv høne. Æggene er helt hvide og har en god størrelse. Hønseracen Italiener finder man i rigtig mange hønsebesætninger i Danmark. På verdensplan er det den mest udbredte hønserace. Den sorte variant er ikke så almindelig og er virkelig flot.

Hønen er helt sort med en flot rød kam. Det er en spinkel høne og den kan derfor godt komme op på høje ting. Derfor er den bedst egnet til at have gående i lukkede hønsegårde med net eller tag på toppen. Sort Italiener er ret hurtig og kan være svær at fange. Hønen vejer mellem 1,75 – 2,5 kg. og er en hårdfør race. Man slagter ikke denne høne for at få kød – Det er en ren æglægger.

Det er en mellemstor høne, som normalt ikke bliver den tammeste i flokken. Den kan godt blandes med andre hønseracer, hvis man ønsker en blandet hønseflok. Italiener høns findes også i andre farver, og den hvide og brune er den mest udbredte farve. 

Sort Italiener er en krydsningshøne, hvor man har lavet et kryds af bl.a. Rhode Island. Man har igennem avancerede avlsprogrammer optimeret hønen til at være meget effektiv i forhold til hvor meget den spiser og hvor mange æg den lægger. I sin grundform stammer racen fra Italien, men man har siden avlet flere gode egenskaber ind i hønen.

Æglægning

Hønsene starter typisk med at lægge æg når de er 20 uger gamle. Ligesom med andre høns vil æggene være mindre i starten og blive større i løbet af en måneds tid. Det er en virkelig god æglægger og man kan forvente op til 340 æg årligt under optimale betingelser. Æggene er som tidligere beskrevet helt hvide. Størrelsen på æggene er mellem til large.

Alt i alt er Sort Italiener en smuk og sjov race, der er meget værdsat for sine mange hvide æg og er en god tilføjelse alle der holder høns i haven. Med den rette pleje og opmærksomhed kan disse høns give mange år med glæde og selskab. Du kan opleve hønsene i vores hønseby.  

Sort Italiener

Køb Sort Italiener høns

Salg af Sort Italiener

Se mere under HØNS TIL SALG

To muligheder for køb af høns

FORUDBESTIL DINE HØNS TIL AFHENTNING

Du kan bestille hønsene til afhentning, hvis du ikke selv vil vælge dem. Tilføj dem til kurv.

VÆLG SELV DINE HØNS VED AFHENTNING UDEN FORUDBESTILLING

Kom i åbningstiden og vælg dine høns.